Bordűr Múzeum

Bordűr Múzeum

Tekintse meg a világhírű békésszentandrási szőnyegszövésnek emléket állító múzeumunkat!!! A Bordűr Múzeumban Interaktív „Szőnyegszövés” keretein belül ismerheti meg látogató a BORDŰR múltját és jelenét. 

A békésszentandrási szövőgyár kastély jellegű épületének felújításával a minőségi szállodai szolgáltatásokon túl létrejött egy egész évben elérhető interaktív tematikus múzeum és közösségi tér, amely magában foglal egy helytörténeti-, és egy ipartörténeti múzeumot, valamint kortárs művészeti kiállító tereket.

Az itt készült szőnyegek mindmáig megtalálhatóak például a Magyar Állami Operaház és az Országház termeiben, vagy épp a Windsori kastély kápolnájában. A múzeum több lépésben bemutatja, hogyan lesz a gyapjúból szőnyeg, több ponton interaktív, korosztályokra optimalizált játékokkal tarkítva a bemutatót. 

Fontos megemlíteni, hogy olyan múzeum vagy kiállítóhely, mely szálláshely- és wellness szolgáltatással van összekapcsolva, a Dél-Alföldi régióban és országos viszonylatban sem található!

Bordűr Múzeum Jegyárak
Felnőtt belépőjegy: 2 200 Ft
Gyerek (5-14 éves korig): 1 600 Ft
Csoportos belépőjegy (15 fő felett): 1 760 Ft
*Békésszentandrási felnőtt belépőjegy 20% kedvezménnyel (lakcímkártyával): 1 760 Ft
*Békésszentandrási gyerek belépőjegy 20% kedvezménnyel (lakcímkártyával): 1 280 Ft

Nyitva tartás
A hét minden napján  10:00-18:00 óráig

Látogatói információk

 • *Békésszentandrási lakhellyel rendelkező látogatóink kedvezményes belépésre jogosultak. Ennek igazolása a belépéskor lakcímkártya felmutatásával történik!
 • Kedvezményeink nem összevonhatóak!
 • A látogatók a múzeum bejáratánál lévő ablakban válthatják meg belépőjegyeiket.
 • A belépőjegy csak egyszeri belépésre jogosít fel a Bordűr Múzeumba.
 • 3 éves kor alatt a belépés ingyenes.
 • Egyéb kártyát vagy igazolványt (pl. pedagógus igazolvány) nem áll módunkban elfogadni!
 • A feltüntetett árak Forintban értendők és az ÁFA-t tartalmazzák.
 • Jegyvásárlás készpénzzel, bankkártyával és SZÉP-kártyával egyaránt lehetséges a jegypénztárban. Az MKB és K&H SZÉP kártyát, valamint az OTP SZÉP kártyát  jegyvásárláskor elfogadjuk. 
 • Számlázási információk:
 • Készpénzfizetési számla igényüket a jegyváltásnál előre jelezzék! 
 • A Bordűr Múzeumba házi kedvenceket nem áll módunkban fogadni!

Amennyiben ellátogatnak hozzánk, nem csupán múzeumi programot, hanem egy fél napos vagy akár egész napos programkínálatot tudunk készíteni Önöknek! 

 • Tavasztól-őszig csoportos programajánlataink között szerepelnek 12 fős elektromos sétahajóink (hajóskapitánnyal), melyek segítségével megfigyelhetik a természet és a Körös csodáit, főbb látnivalóit! 
 •  Bérelhető kerékpárjainkkal, kenukkal, SUP-okkal Körös-körül programjaink keretében fedezhető fel a vadregényes Körös vidék földön is vízen egyaránt! 

Bátran vegyék fel velünk a kapcsolatot és kérjék egyedi csoportos ajánlatainkat:
Email: muzeum@bordurhotel.hu 
Telefon: +36 20 / 357 6345 

Szőnyegmúzeum
Békésszentandrás történelme – állandó kiállítás

A település rövid történeti bemutatója köti össze tematikailag a szövőgyárat és a művészetet. Átvezet a település történetén keresztül – a szövőgyár helyi jelentőségét kiemelve – az innen származó művészek bemutatásáig. A helyi művészek alkotásainak bemutatása megjelenik egy állandó tematikus kiállításon, de részét képezi a szálloda arculatának is. 

Időszakos kiállítások

Az időszakos kiállítások kifejezetten azt a célt szolgálják, hogy mindig friss élményt adjanak és azoknak a visszatérő vendégeknek is jelentsen kulturális élményt, akik már látták az állandó kiállításokat. Ezért sem tematikában sem helyileg nem feltétlenül köthetőek a térséghez, de természetesen kiemelten szeretnénk lehetőséget biztosítani a helyi fiatal művészeknek a bemutatkozásra. Illetve kapcsolatban az országos szervezetekkel, elhozunk képzőművészeti kiállításokat az ország minden részéről.

Szőnyegmúzeum

Építse velünk a gyűjteményt!

A kiállításban bemutatásra kerülő tételeket, vagyis a szőnyegszövő üzem történetéhez szorosan kapcsolódó iratokat, fényképeket, eszközöket és különféle emléktárgyakat, elsősorban azoknak köszönhetően sikerült összegyűjteni, akik fontosnak érezték, hogy évtizedeken át őrizzék ezeket a rendkívüli kordokumentumokat. Nemcsak az egykori dolgozóktól, hanem az üzemet alapító családok leszármazottjaitól, így Amerikából és Ausztráliából is érkeztek felajánlások, míg más különlegességeket papírrégiség aukciókon és használtcikk piacokon sikerült fellelnünk. Az így kialakult gyűjteményt szeretnénk folyamatosan bővíteni, amiben Ön is segíthet! Talán nem is gondolná, hogy milyen nagy jelentőséggel bírhat egy-egy régi fénykép, amin feltűnik az épület vagy annak egykori dolgozói. Kérjük, hogy amennyiben van olyan emléktárgya, ami szorosan kapcsolódik a szőnyegszövő üzem történetéhez és szívesen látná viszont a kiállításban, akkor elérhetőségeink valamelyikén keressenek minket bizalommal!